Málnás-citromos kocka



Első bejegyzésem ez a kis krémes, zselés, vaníliás drágaság,ami a gyümölcsökkel válik teljessé igazán.

Az ötlet hirtelen felindulásból jött, egyszerűen csak kitaláltam, hogy mi lenne,ha csinálnék valami újat, így született meg több recept alapján kikísérletezve ez az igazán tavaszi-nyári sütemény.
Jó sütögetést hozzá!


Hozzávalók

Lapok:


  • 30 dkg finomliszt
  • 20 dkg porcukor
  • 2 db tojás
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 ek méz
  • 5 dkg margarin
  • 2 ek cukrozatlan kakaópor
  • 0.5 dl tej

Krém
  • 7 dl tej
  • 2 tasak vaníliás pudingpor
  • 40 dkg margarin
  • 30 dkg porcukor
  • 2 citromból nyert citromhéj
  • 2 citromból nyert citromlé
Zselé
  • 30 dkg málna
  • 3 dl szörp
  • 7 dl víz
  • 30 g zselatin
Tetejére
  • 30 dkg fehér csokoládé

Elkésztés
  1. A tészta hozzávalóit a tej kivételével egy tálban összegyúrjuk. Ha szükséges, vagy a massza igényli, a tejből apránként adagolunk hozzá.
  2. 2 cipót készítünk belőle, és lisztezett tepsi hátán egymás után megsütjük a lapokat 200 °-on kb. 5-8 percig.

Krém

  1. A pudingot a tejjel felfőzzük, majd kihűtjük.
  2. A margarint a porcukorral habosra keverjük, belekeverjük a kihűtött pudingot, a két citrom lereszelt héját és levét is.
  3. Megfelezzük a krémet, és az egyik lapra kenjük. Erre a krémre kerül majd a gyümölcsös zselé. A krém másik felét a másik lap aljára kenjük, és ha a zselé teljesen megszilárdult, akkor ezt ráfordítjuk.

Zselé

  1. A gyümölcsöt megmossuk, lecsepegtetjük.
  2. A szörpöt és a vizet összeöntjük, majd a zselatinnal elkeverjük, és lassú tűz felett melegítjük, nem forraljuk!
  3. A tűzről levéve szobahőmérsékletűre hűtjük, belekeverjük a gyümölcsöt, és tovább hűtjük.

Tetejére

  1. A fehér csokit vízgőz felett felolvasztjuk, és a tészta tetejére kenjünk. Díszíthetjük citromfűvel és gyümölcsökkel is

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Limehabos keksztorta

Málnás alagút

Medvehagymás lángos