Bolognais és diós grillázsos kiflik



Ilyen még nem történt! Hogy mi? Hát az,hogy bolognai spagetti volt az ebéd,de egyszerűen nem fogyott el,ami ritkaságnak számít! Ezért a szószt ami megmaradt új köntösbe bújtattam, és kiflik készültek belőle,de mivel a vasárnapi ebéd mellől nem hiányozhat az édesség sem, ezért diós grillázs verzió is készült! 

Nálatok melyik verzió a nyerő? 

Hozzávalók a tésztához:

  • 40 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 2 db tojás
  • 25g élesztő
  • Kb 1,5 dl tej
  • 1 kanál cukor
  • Egy csipet só
  • 1 tojás a lekenéshez

Ez lesz az alap tésztánk,amikor kész van, akkor két részre osztottam és a bolognais tésztájába még tettem egy kanál sót,a dióséba pedig egy csomag vaníliás cukrot.

Töltelék:
megnaradt bolognai ragu,de természetesen egy sima pizza krém is megteszi úgyis nagyon finom.

Diós grillázs töltelék:

  • 18 gramm dió
  • 2 kanál porcukor
  • 3 kanál méz
  • 3 evőkanál olvasztott margarin


Elkészítés:

  1. A tésztához a hozzávalókat mérjük egy nagy tálba, kivéve a cukrot, az élesztőt, és a tejet. A tejet a cukorral megmelegítjük és belemorzsoljuk az élesztőt. Ha kicsit felfutott,akkor hozzá keverjük a többi alapanyaghoz és egy lágy állagú tésztát gyúrunk. 
  2. Ha ez megvan akkor ketté osztjuk és az egyik felébe belekeverünk még egy kanál sót, a másikba pedig egy csomag vaníliás cukrot. Ezután hagyjuk őket kelni kb 1-1,5 órát.
  3. Közben elkészítjük a diós grillázs tölteléket. Ehhez a diót aprítógepben nagyobb darabokra aprítjuk, vagy a vállakozó szelleműek akár el is szelhetik. 
  4. Miután ez megtörtént serpenyőben pirítsuk meg őket, szigorúan zsiradék nélkül! Ha kihűlt keverjük össze a többi hozzávalóval.
  5. A sütőt előmelegítjuk 180 fokra. Közben az egyik tésztát kinyújtjuk kör alakúra kb. 1 cm vastagságúra és eloszlatjuk rajt a tölteléket. 
  6. Cikkelyekre vágjuk és feltekerjük őket,majd tojással megkenjük és mehetnek is a sütőbe.
  7. Ugyanezt megismételjük a másik töltelékkel is. A bolognai szószos tetejére tehetünk reszelt sajtot is.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Medvehagymás lángos