Medvehagymás húsvéti kalács


Hozzávalók:

Tészta:

  • 1 cs. élesztő
  • kb 1,5 dl langyos tej
  • 1 ek. méz
  • 50 dkg liszt+ a nyújtáshoz
  • 2 kávéskanál só
  • 1 tojás+1 a kenéshez
  • 5 dkg margarin olvasztva
  • 15 dkg natúr joghurt
Töltelék:

  • 3db natúr tömlős krémsajt
  • 1 nagy csokor medvehagyma

Elkészítés

1. A tészta hozzávalóit egy nagy tálba mérjük,majd 1,5-2 órát kelesztjük.

2. A tésztát három kis bucira osztjuk,majd mindegyiket egyesével kinyújtjuk,megkenjük a töltelékkel és feltekerjük,majd összefonjuk és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük,ahol tojással kenjük meg a tetejét. ( Jobb egy nagyobb tespibe helyezni,mert az enyém sajnos kicsit kimászott :D )

3. 180°-ra előmelegített sütőben kb 30-40 percig sütjük.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Limehabos keksztorta

Málnás alagút

Medvehagymás lángos