Medvehagymás lángos


A nyár íze a tavasz slágerével. Hogy mi is ez? Hát nem más,mint a MEDVEHAGYMÁS LÁNGOS! Nagyon jó párost alkotnak együtt,ha tehetitek amíg még tart a medvehagyma szezon kóstoljátok meg! Nem fogjátok megbánni, amellett hogy isteni, fantasztikusan ropogós is! 😋
Legyen szép napotok!

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • Fél csomag élesztő
  • 1 evőkanál só
  • 1 marék medvehagyma
  • Fél csomag sütőpor
  • 1,5 dl víz
  • 1,5 dl tej+ amennyit a dagasztásnál felvesz
  • 1 evőkanál cukor
  • Olaj a sütéshez
  • Sajt, tejföl ízlés szerint




Elkészítés:

  1. A lisztet,a sót,a vizet és a sütőport egy nagy tálba mérjük. Beletesszük az előzőleg megmosott és felaprított medvehagymát.
  2. A tejet a cukorral megmelegítjük és felfutattjuk benne az élesztőt.
  3. Ha felfutott már szépen az élesztő,akkor hozzá öntjük a lisztes keverékhez, és hozzá adjuk a vizet is.
  4. Határozott mozdulatokkal összegyúrjuk és dagasztjuk,ha kell öntsünk hozzá még tejet,hogy laza szép állaga legyen. Addig gyúrjúk, amíg el nem válik az edény falától.
  5. Letakarva duplájára kelesztjük kb 1-1,5 óra alatt.
  6. Miután szépen megnőtt gyurótáblán kb ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk és köröket szaggatunk ki belőle. 
  7. Feltesszük az olajat melegedni, és amikor forró,akkor egy egy kis tésztát szépen belenyújtunk a lábosba és aranybarnára sütjük mindkét oldalát.
  8. Ha elkészült tejföllel és sajttal fogyasztva még finomabb.


    Jó sütögetést hozzá! 😊


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon