Narancsos répatorta



Húsvéti finomságok egyike ez a süti, ami egyben egy új prototípus is.Fogadjátok szeretettel,jó sütögetést!

Hozzávalók ( egy 22-24 cm átmérőjű tortához):

Tészta:

  • 3 egész tojás
  • 20 dkg kristálycukor
  • 40 dkg tisztított,reszelt sárgarépa
  • 20 dkg liszt
  • 6 dkg darált dió
  • 1 cs. sütőpor
  • 2 kávéskanál szódapor
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 0,5 dl étolaj
  • 1 cs. vaníliás cukor

Narancskrém:

  • 1 cs.vaníliapuding
  • 5 dl tej
  • 25 dkg Rama
  • 20 dkg porcukor
  • 3 narancs reszelt héja 
  • fondant a díszítéshez

1. A tészta hozzávalóit egy nagy tálba mérjük, simára kikeverjük,majd egy sütőpapírral kibélelt, 22-24 cm átmérőjű tortaformába töltjük.

2. Készre sütjük kb. 40 perc alatt 180°-ra előmelegített sütőben,tűpróbával ellenőrizzük. Ha kihűlt, vízszintesen 2 lapra vágjuk.

3. A krémhez a pudingot megfőzzük a tejben, ha kihűlt, robotgéppel kihabosítjuk a margarint a porcukorral és hozzáadjuk a pudingot és a narancshéjat. Megtöltjük a tésztalapokat úgy, hogy a krém felét a két lap közé rétegezzük, a maradékkal pedig megkenjük a tetejét. Fondant répákkal díszítjük.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Málnás-citromos kocka

Anyák napi muffinok

Medvehagymás húsvéti kalács