Karamellás megnyalodmindatízujjad


Sziasztok! 🙋Nem felejtettelek el benneteket ám, és legfőképp a kedvenc és egyetlen bátyámat sem,hisz ez a fullos csoda bizony neki készült!
Isten éltessen itt is !
Nevet még nem sikerült neki adni sajnos,de annyit mondhatok,hogy minden jósággal telepakoltam.
Karamell,nutella,csokikrém,na és a kis habcsókok hmm...remélem nektek is összefut a nyál a szátokban 😃
Próbáljátok ki, a siker nem marad el!


Először is a legfontosabbak: a tortánk négy különböző rétegből fog összeállni,de nem négy darabból(!) és mivel nagyon magas lesz,ezért elég egy 22 cm-es tortaforma elkészíteni a rétegeket.
A bevállalósabbak elkészíthetik egy nap alatt is,én két nap alatt csináltam,de csak azért mert mindennek ki kellett hűlni és sokat kellett gondolkodni a mennyiségeken és az adagokon.

Jöjjenek először is a kakaós lapok!
Hozzávalók:

  • 40 dkg liszt
  • 30 dkg porcukor
  • 2 egész tojás
  • 10 dkg szobahőmérsékletű margarin
  • 5 dkg kakaó
  • 1,5 cs. sütőpor
  • 0,5 l tej
  • szeletelt vagy darált dió



Elkészítés:

  1. A tojásokat habosra keverjük a porcukorral,majd hozzákeverjük a többi hozzávalót a dió kivételével. Előmelegítjük a sütőt 180°-ra közben.
  2. A tortaformát kibéleljük sütőpapírral,majd a kevert tészta 1/3-át beleöntjük,megszórjuk a dióval és sütjük kb. 20-25 percig. Ha megsült ugyanígy járunk el a többi kettővel is.

Közben elkészítjük a hab-lapot és a habcsókokat.Ehhez először is levesszük a sütő hőfokát 130-ra,aztán 4 tojásfehérjét kemény habbá keverünk 20 dkg kristálycukorral.Ha már szép kemény hozzáadunk 1 tk. ecetet és 1tk. lisztet.
A kész habból először egy a sütőformával megegyező méretű körben kb 3 cm vastagon felhalmozzuk a habot,a maradékot pedig habzsákba töltjük és egy sütőpapírral bélelt tepsibe nyomjuk egyesével.
Ha ez kész,akkor kb másfél órát hagyjuk a sütőben,amíg aranybarna nem lesz és a legjobb, ha itt a sütőben hagyjuk kihűlni őket.

Kettő krémünk is lesz,az egyik egy sűrű csokis és a másik pedig egy karamellás habos.
A csokikrém hozzávalói:

  • 10 dkg étcsokoládé
  • 1,5 dl habtejszín
  • 2 ek. nutella
  • 1tk. margarin

Elkészítés: A krém hozzávalóit egy tálba öntjük és gőz felett sűrűre főzzük,ha kész félretesszük hűlni.

A karamellás habos krém hozzávalói:

  • 4 dl habtejszín
  • karamellszósz:
    • 40 dkg kristálycukor
    • 120 ml víz
    • 240 ml habtejszín
    • 1 kiskanál margarin


  1. A karamellszószhoz a cukrot és a vizet egy lábosba öntjük,ezt sziruppá főzzük,majd ha már egynemű az egész akkor nagy lángon addig melegítjük,amíg a cukortól szép aranybarna nem lesz.
  2. Ha már kellőképp karamellizálódott a massza,hozzáöntjük óvatosan a habtejszínt és addig melegítjük,amíg egynemű nem lesz. Itt még nem kell sűrűnek lennie! Vigyázzunk,hogy ne melegítsük túl és a tejszín ne csapódjon ki.
  3. Miután levettük a tűzről belekeverjük a margarint és kevergetve kihűtjük.
  4. Ha kihűlt,akkor kb 2/3-ad részét belekeverjük a felvert tejszínhabba, a maradékra még szükségünk lesz!


Most,hogy minden alkotóelemmel kész vagyunk jöhet az összeállítás.
Először is mind a három kakaós lapot megkenjük a csokikrémmel,ha ez megvan félreteszünk kettőt és egyet pedig elhelyezünk alsó rétegként,erre fogunk pakolni!

Tehát próbálom érthetően leírni,de majd a képek alapján tudni fogjátok.
1.kakaós lap
2.karamellás hab
3.hab-lap
4.kakaós lap
5.karamellás hab
6.kakaós lap
7.karamellás hab
8.habcsókok


Értelem szerűen tehát a karamellás habot el kell majd harmadolnunk,hogy minden lapra kerüljön belőle. Ha megvagyunk az összeállítással,akkor a maradék karamellszószt felmelegítjük és végigfolyatjuk a torta tetején,ezentúl díszíthetjük még fantasztikus dolgokkal is, én Twixet és Rolettit választottam.

Nem is gondoltam volna,hogy ilyen finom lesz,mert azt hittem túlságosan édes lesz az egész,de nem! Az ízek nagyon jól kiegészítik egymást,az egészet ellensúlyozza az étcsokis krém,ráadásul nagyon jó textúrát ad hozzá a habból készült lap és a habcsókok!
Bízom benne,hogy vannak vállalkozó szellemű egyének akik kedvet kaptak hozzá és elkészítik,nekik jó sütögetést kívánok!💗

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Medvehagymás lángos