Málnás alagút

Gondolom mindenki ismeri azt a közhelyet,hogy keresd a fényt az alagút végén. Én ezt egy picit tovább gondoltam és megtöltöttem ezt az alagutat mindenféle csudijó nyári ízzel! Málna és citromfű került a krémbe,amik nagyon jól hozzák a nyári feelinget!

Első körben elkészítjük a piskótát. A képen látható adaghoz én egy öt tojásos sima piskóta tésztát készítettem egy kb 42x35 cm-es tepsiben (a rutinosaknak úgy mondom hogy gáztepsiben😀). Így pont megfelelő vastagságú tésztát fogunk kapni. Miközben sül a piskótánk előkészítünk egy gerinc vagy egy kenyérsütő formát és folpackkal kibéleljük. Ha a tésztánk aranybarnára sült kivesszük a sütőből és még melegen ( de nem forrón!) belefordítjuk az előzőleg folpackkal kibélelt formába,a maradékot pedig ami kilóg óvatosan levágjuk,erre még szükségünk lesz. Amíg a tésztánk kihűl elkészítjük a krémet.

Hozzávalók:
  • 2 dl joghurt (lehet bármilyen ízesítésű vagy akár natúr is)
  • 5 dkg porcukor
  • 3 dl habtejszín
  • 1 dl hideg víz
  • 2 teáskanál zselatin
  • 3-4 db citromfű levél
  • 1 nagy tál málna,vagy bármilyen idény gyümölcs
Elkészítés:
  1. Az 1 dl hideg vízbe beleöntjük a zselatint és hagyjuk hogy megdagadjon. Közben a habtejszínt kemény habbá keverjük a porcukorral és ha már kellőképp megkeményedett,akkor hozzáadjuk a joghurtot.
  2. Ezután a zselatinos vizet felmelegítjük és kevergetjük addig amíg egynemű nem lesz. Ha ez megvan akkor fokozatosan hozzákeverjük a habos joghurthoz.
  3. A citromfüvet apró darabokra aprítjuk és ezt is hozzáadjuk a masszához. És legvégül a málnát is hozzá keverjük.
  4. Azért citromfű és nem citrom leve mert a málna is elég savas gyümölcs magában és így a citromfűvel ezt a túlzott savasságot el tudjuk kerülni a citrom íz viszont jelen lesz.
  5. Legutolsó lépésként pedig betöltjük az alagutunkat és a korábban félretett maradék piskótával bevonjuk.
Hűtőben pihentessük legalább 3-4 órát mielőtt tálaljuk. Jó sütögetést hozzá! ☺

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Medvehagymás lángos