Bécsi palacsinta
Hogy létezik-e jobb dolog a túrós palacsintánál?🤔 A válaszom➡️ igen⬅️ méghozzá több túrós palacsinta egymásra halmozva! Ugye jól hangzik? 😋 Ez bizony a Bécsi palacsinta ! Ismeritek?
Hozzávalók a töltelékhez ( kb. 25*25 cm-es tepsihez) :
- 9 db palacsinta
- 45 dkg túró
- 3 ek. tejföl
- 2 tojás
- 10 dkg porcukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 1 citrom leve és héja
- 1 kiskanál rumaroma
- kevés margarin a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
- A tojások fehérjét kemény habbá verjük,majd a tojások sárgájával kezdve mindent belekeverünk ebbe a habba. Ha a túrótól kicsit száraz a krémünk vagy nagyon csomós,akkor turmixoljuk össze egy kicsit,így könyebb lesz majd megkenni a palacsintákat.
- Ha kész a töltelékünk,akkor kenjük ki a margarinnal vékonyan a tepsinket.
- Az összeállítás pedig a következő: Egyesével töltsük meg a töltelékkel a palacsintákat és tekerjük fel őket. Ha ez megvan, akkor mindegyiket vágjuk el félbe. Az első sort rakjuk le egymás mellé,majd a következő sort félig tegyük rá a tetejére (remélem a képen ez látszik) és ugyanígy járjunk el a következő sorral is.
Hozzávalók az öntethez:
- 1 tojás
- 2,5 dl tej
- 3 ek. porcukor
- baracklekvár
Ha leraktuk a palacsintákat az öntethez összekeverjük a hozzávalókat,amivel szépen eloszlatva leöntjük az egészet és baracklekvárt oszlatunk el rajt.
180 °-on kb 25 percig sütjük,amíg aranybarna színű nem lesz. :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése