Bécsi palacsinta


Hogy létezik-e jobb dolog a túrós palacsintánál?🤔 A válaszom➡️ igen⬅️ méghozzá több túrós palacsinta egymásra halmozva! Ugye jól hangzik? 😋 Ez bizony a Bécsi palacsinta ! Ismeritek?

Hozzávalók a töltelékhez ( kb. 25*25 cm-es tepsihez) :

  • 9 db palacsinta
  • 45 dkg túró
  • 3 ek. tejföl
  • 2 tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 1 citrom leve és héja 
  • 1 kiskanál rumaroma
  • kevés margarin a tepsi kikenéséhez




Elkészítés:

  1. A tojások fehérjét kemény habbá verjük,majd a tojások sárgájával kezdve mindent belekeverünk ebbe a habba. Ha a túrótól kicsit száraz a krémünk vagy nagyon csomós,akkor turmixoljuk össze egy kicsit,így könyebb lesz majd megkenni a palacsintákat.
  2. Ha kész a töltelékünk,akkor kenjük ki a margarinnal vékonyan a tepsinket.
  3. Az összeállítás pedig a következő: Egyesével töltsük meg a töltelékkel a palacsintákat és tekerjük fel őket. Ha ez megvan, akkor mindegyiket vágjuk el félbe. Az első sort rakjuk le egymás mellé,majd a következő sort félig tegyük rá a tetejére (remélem a képen ez látszik) és ugyanígy járjunk el a következő sorral is.


Hozzávalók az öntethez:

  • 1 tojás
  • 2,5 dl tej
  • 3 ek. porcukor
  • baracklekvár


Ha leraktuk a palacsintákat az öntethez összekeverjük a hozzávalókat,amivel szépen eloszlatva leöntjük az egészet és baracklekvárt oszlatunk el rajt.
180 °-on kb 25 percig sütjük,amíg aranybarna színű nem lesz. :)



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Limehabos keksztorta

Narancsos répatorta

Málnás alagút